Terugblik Stakeholder bijeenkomsten NAL 4 en 18 maart

06-04-2021 894 keer bekeken

Korte impressie van twee stakeholder bijeenkomsten van de Nationale Agenda Laadinfrastructuur. De uitzendingen kun je ook terugkijken.

In de reeks NAL stakeholderbijeenkomsten van 2021, werd de derde georganiseerd op 4 maart. Voordat we de inhoud in doken, stelde eerst Gerben-Jan Gerbrandy zich voor als nieuwe voorzitter van de NAL. Hij lichtte kort zijn visie en plannen voor de komende tijd toe. Vervolgens introduceerde Roland Ferwerda van het Nationaal Kennisplatform Laadinfrastructuur het onderwerp ‘Prijstransparantie: laden zonder verrassingen’, met een presentatie. Hierin blikte hij terug op de agendering van prijstransparantie binnen de NAL, en schonk aandacht aan de acties die nog in het verschiet liggen. Pieter Looijestijn haakte vanuit de MRA-E in om te vertellen over het project ‘Laden zonder verrassingen’, en dan specifiek de prijstransparantie-benchmark en bijbehorende methodiek. Voor de afsluitende paneldiscussie schoven Michel Bayings vanuit E-mobility Consulting en Marina van Helvoort vanuit de Vereniging Elektrische Rijders aan.

Kijk terug: Prijstransparantie: laden zonder verrassingen - WebinarTV

De vierde en voorlopig laatste stakeholderbijeenkomst van deze reeks vond plaats op 18 maart. Het onderwerp ‘Veiligheid en EV’s’ werd ingeleid door Suzan Reitsma, voorzitter van de NAL werkgroep Veiligheid. Zij vertelde kort over de werkzaamheden van de werkgroep. Zo is eind vorig jaar onder andere opdracht gegeven aan CE Delft om een actualisatie van een eerder onderzoek naar de veiligheid van EV’s en elektrisch laden te doen. Eén van de auteurs, Louis Leestemaker, lichtte dit onderzoek  toe. Hij beschreef in zijn presentatie de aanleiding, methode en bevindingen van het rapport (hier te vinden in het Nederlands en Engels). Hierna besprak men veiligheidsvragen van kijkers tijdens een paneldiscussie, waarbij ook Bastijn Ravenshorst van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Roland van der Put van Fastned en Johan van der Graaf van het Instituut Fysieke Veiligheid aanschoven.

Kijk terug: Veiligheid en EV’s - WebinarTV

Cookie-instellingen