NAL Stakeholderbijeenkomst: Clean Vehicles Directive: aan de slag met laadinfrastructuur

17-12-2020

Begin

03-02-2021 om 10:00

Einde

03-02-2021 om 11:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online

Wat ligt er in het verschiet op het gebied van laadinfrastructuur? Hoe start je als organisatie met het aanleggen van laadinfrastructuur?

Op woensdag 3 februari 2021 van 10.00 – 11.30 uur organiseert de Nationale Agenda Laadinfrastructuur de tweede stakeholderbijeenkomst van 2021. Samen met de projectgroep Clean Vehicles Directive kijken we naar het onderwerp ‘Clean Vehicles Directive: aan de slag met laadinfrastructuur’. Wat ligt er in het verschiet op het gebied van laadinfrastructuur? Hoe start je als organisatie met het aanleggen van laadinfrastructuur?

In augustus 2019 is de Europese Richtlijn bevordering van schone en energiezuinige wegvoertuigen vastgesteld. Ook wel Clean Vehicles Directive (CVD) genoemd. Doel van de richtlijn is om het gebruik van schone, energie-efficiënte voertuigen door middel van publieke inkoop te bevorderen. Vanaf 2 augustus 2021 moet elke aanbestedende dienst in nieuwe Europese aanbestedingen voldoen aan de vereisten uit de Richtlijn. Een goede laadinfrastructuur is hiervoor cruciaal: daarom kijken we in deze stakeholderbijeenkomst specifiek naar de raakvlakken tussen NAL en CVD.

Robert van den Hoed gaat in op de gids die hij schreef voor organisaties die willen starten met het aanleggen van laadinfrastructuur. Quirijn Oudshoorn en Gertjan Sybrandi delen  ervaringen die zij hebben opgedaan toen zij de laadinfrastructuur voor hun wagenpark wilden realiseren. Tijdens het webinar nemen we ruim de tijd voor vragen en het uitwisselen van ervaringen. Meld u nu aan en laat weten waar u antwoord op of duidelijkheid over wilt hebben als het gaat over laadinfrastructuur.

Sprekers
Quirijn Oudshoorn, Gemeente Rotterdam
Robert van den Hoed, Startgids voor bedrijven
Gert-Jan Sybrandi, Stedin

Voor wie
Inkopers, beleidsmedewerkers en contractmanagers.

Aanmelden

Cookie-instellingen