Logistiek

De logistieke sector schakelt nu ook steeds meer over op elektrisch vervoer. De NAL werkgroep ‘Logistiek’ richt zich specifiek op deze sector en de behoeftes en noodzakelijke aanpassingen voor het realiseren van een minimale verminderde uitstoot van 7,3 megaton CO2 in 2030.

De ambitie van emissieloze zones in 2025 is daarvoor een mooie, belangrijke stap. Cruciaal is dat er een betrouwbare laadinfrastructuur is die aansluit op de specifieke behoefte van logistiek. Nu er begonnen wordt om batterij-elektrische bestelbussen en vrachtwagens in te zetten, kunnen die gebruikmaken van laadvoorzieningen die vanuit eerste pilots en voor personenvervoer beschikbaar zijn. Maar voor de benodigde groei is ook nieuwe en zwaardere laadinfrastructuur nodig. De werkgroep heeft gekozen voor een aanpak waarbij vanuit een gezamenlijke roadmap de laadinfrastructuur wordt gerealiseerd.

Heeft u als gemeente of logistieke partij vragen over laadinfrastructuur voor logistiek, stuur dan een bericht naar logistiek@nklnederland.nl.

Meer informatie vindt u ook op het NKL kennisloket

Cookie-instellingen