NKL Kennisshow #3: Laadprognoses voor bedrijventerreinen

21-09-2021

Begin

30-09-2021 om 13:00

Einde

30-09-2021 om 14:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Ben jij als beleidsmaker of vervoerder geïnteresseerd in het bepalen van de laadvraag voor bedrijventerreinen? Of als netbeheerder verantwoordelijk voor netaansluitingen op deze terreinen?

Noteer dan donderdag 30 september in je agenda voor de digitale Kennisshow logistiek over laadprognoses op bedrijventerreinen.

Zo’n 80 procent van de laadvraag van elektrische bestelauto’s en trucks gaat naar verwachting plaatsvinden op bedrijventerreinen. We weten alleen nog niet hoe groot die laadvraag gaat zijn en waar de laadvraag precies zal ontstaan. Ook weten we nog niet hoe de laadvraag zich gaat verhouden tot bestaande netaansluitingen en of netverzwaringen nodig zijn. Om dit beter inzichtelijk te krijgen, werkt de NAL-werkgroep Logistiek aan een Nationale Prognosekaart voor bedrijventerreinen.

Als voorzitter van de NAL werkgroep Logistiek vertelt Robert van den Hoed tijdens de kennisshow meer over de behoefte aan laadprognoses en hoe je een laadprognose opzet. Ook gaat hij in op een methodiek om die laadprognoses op bedrijventerreinen te bepalen, die wordt ontwikkeld door Districon en CE Delft. Aansluitend vindt een paneldiscussie plaats met o.a. Jan van Rookhuyzen van ElaadNL.

Aanmelden

Cookie-instellingen