Webinar Laadprognoses voor logistieke sector, personen- en doelgroepenvervoer

21-02-2022

Begin

24-03-2022 om 13:00

Einde

24-03-2022 om 14:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online Zoom

In 2030 verwachten we 1,9 miljoen elektrische auto’s op de Nederlandse wegen. Daarnaast nog een grote hoeveelheid elektrische taxi’s, bussen, bestel- en vrachtauto’s. De NAL-regio’s G4, Noordwest en Zuidwest bereiden zich voor op de toename van de laadbehoefte in hun regio.

Zij hebben prognoses voor de (snel)laadbehoefte laten opstellen, waarin nu ook de behoefte van de logistieke sector, personen- en doelgroepenvervoer is meegenomen. De prognoses kijken vooruit naar 2025 en 2030 en geven op buurtniveau inzicht in de benodigde publieke en private reguliere laders. Ook voor snelladers voor kort-parkeren, depot- en truckparking, laders voor de logistiek en corridorladers voor onderweg. Anne van der Veen en Willem Knol van ‘Over Morgen’ vertellen in dit webinar welke methoden zij gebruikt hebben om tot de resultaten van het onderzoek te komen. Hiermee kunnen anderen ook aan de slag!

Voor de gemeente Utrecht zijn de uitkomsten aanleiding tot een aantal strategische wijzigingen in de locaties en plaatsing van (snel)laders in de stad. Matthijs Kok presenteert in de tweede helft van dit webinar de Utrechtse Laadkaart 2030, waarin de prognoses zijn vertaald naar een samenhangend stedelijk laadnetwerk.

Aanmelden kan hier

Cookie-instellingen