Webinar: Logistiek laden op bedrijventerreinen

09-01-2023

Begin

19-01-2023 om 15:00

Einde

19-01-2023 om 16:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

gratis, online

Moet ik daar als gemeente iets mee en hoe maak ik beleid? Wat kan je rol als gemeente zijn en hoe kan je die invullen? In het webinar krijg je concrete handvatten om bedrijven op bedrijventerreinen in je gemeente te helpen bij het verduurzamen van de logistiek.

Tijdens de online sessie komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Factsheets voor gemeenten
Dit betreft een reeks factsheets om gemeentelijke beleidsmakers te helpen om de laadprognoses op bedrijventerreinen te vertalen naar beleid. Deze reeks bestaat uit verdiepende factsheets zodat de gemeente snel per onderwerp tips en tricks kan krijgen.

Vraag: voorziet dit in uw behoefte?

Instrumentenkistje G4
In samenwerking met de G4-gemeenten en de Vliegende Brigade van RVO wordt een instrumentenkistje opgesteld met de belangrijkste documenten over ZE-logistiek en benodigde laadinfrastructuur. In het webinar lopen we de belangrijkste documenten langs.

Vraag: welke missen we nog?

Mitigerende maatregelen
Veel gemeenten hebben of krijgen te maken met netcongestie, evenals bedrijven die de logistiek willen verduurzamen. Dit onderzoek laat zien wat er wel mogelijk is bij netcongestie.

Vraag: helpt dit u om (samen met bedrijven en netbeheerders) oplossingen te zoeken?

Handreiking bedrijventerreinen
Er wordt nog gewerkt aan een handreiking bedrijventerreinen. Tijdens het webinar krijgt u deze handreiking in grote lijnen gepresenteerd.

Vraag: helpt deze handreiking u verder?

TCO-tool laadpleinen voor logistiek
Tijdens het webinar krijgen de deelnemers een manier te zien om de Total Cost of Ownership (TCO) te berekenen van laadpleinen. Dit is wellicht het meest interessant voor ondernemers, maar indirect krijgt u er als gemeenten ook mee te maken.

Vraag: is dit toepasbaar in uw beleid?

Aanmelden voor het webinar

Meer informatie
Er is inmiddels een beeld van de verwachte laadvraag vanuit logistiek op bedrijventerreinen, zie Laadprognoses voor bedrijventerreinen

Organisator
NAL werkgroep Logistiek in samenwerking met SPES

Cookie-instellingen