Workshop ‘Elektrische bestelbus’

12-10-2023

Begin

10-11-2023 om 11:00

Einde

10-11-2023 om 14:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

De Halvemaanpassage 90 (Het Timmerhuis) in Rotterdam

In deze workshop kun je als beleidmakers en gebruiker met elkaar in gesprek. De vragen ‘Waar is behoefte aan?’, ‘Kan deze behoefte ingevuld worden?’ en ‘Is daar nieuw beleid voor nodig?’ zullen in de workshop centraal staan.

Er rijden steeds meer elektrische bestelbussen in Nederland. Door de invoering van de zero-emissiezones zal dit op korte termijn nog meer gaan toenemen. Deze toename betekent een extra druk op het publieke laadnetwerk en daarmee ook het parkeren in woonwijken. Daarnaast ontstaat een toenemende laadbehoefte voor bestelvoertuigen langer dan 6 meter. Om in deze beweging mee te gaan zijn aanpassingen nodig in zowel gemeentelijk parkeerbeleid als laadbeleid. Voor de commerciële goederenvervoerder is laadzekerheid, laadsnelheid, mogelijkheid tot reserveren en veiligheid tenslotte nog relevanter.

Daarom organiseert de Nationaal Agenda Laadinfrastructuur (NAL) een workshop ‘Elektrische bestelbus’. In deze workshop kun je als beleidmakers en gebruiker met elkaar in gesprek. De vragen ‘Waar is behoefte aan?’, ‘Kan deze behoefte ingevuld worden?’ en ‘Is daar nieuw beleid voor nodig?’ zullen in de workshop centraal staan.

Locatie en programma

De workshop vindt plaats op 10 november 2023 van 11 – 14 uur aan De Halvemaanpassage 90 (Het Timmerhuis) in Rotterdam alwaar wij te gast zijn bij de gemeente Rotterdam.

11:00  Introductie

11:15   Begrip voor elkaar

  • Behoefte vanuit de markt

  • Huidig beleid gemeente

12:00  Wensen in kaart: wat zijn de go’s en no go’s?

12:30  Plan van aanpak

13:00  Lunch

 

Aanmelden voor de workshop

Cookie-instellingen