Slim laden: hoe doe je dit zo duurzaam mogelijk? - NKL

11-01-2024

Begin

23-01-2024 om 13:00

Einde

23-01-2024 om 14:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

De overstap naar elektrisch rijden is in volle gang. Om de volgende stap naar duurzaam vervoer te bereiken is het van belang optimaal gebruik te maken van schone energie. Hoe stel je dit precies in?

Meld je aan

Het project Re-ESCAPE* heeft onderzoek gedaan naar een directe koppeling van slim laden met het aanbod op de energiemarkt en de protocollen die hiervoor nodig zijn.
Er is gekeken hoe de laadprofielen zodanig kunnen worden geoptimaliseerd, dat er zo veel mogelijk met duurzame stroom wordt geladen. Door deze laadprofielen slim in te stellen, laadt de EV-rijder juist op het moment dat er een groot aanbod is van groene stroom. Dit is ook financieel interessant.

Hoe werkt deze manier van optimale groene stroom gebruik? Welke CO2-winst behalen we hiermee? Welke financiële waarde is er? Hoe verhoudt zich dit met slim laden ten behoeve van netcongestie, en andere (tegenstrijdige) belangen? En welke afstemmingen is nodig met bijvoorbeeld CPO’s, autofabrikanten en de rijders zelf? Hier gaat NKL op in tijdens de eerste Kennisshow van 2024.

Vragen

Tijdens de kennisshow kun je al jouw vragen over slim laden stellen. Die vragen kun je ook vooraf sturen naar event@nklnederland.nl, zodat je zeker weet dat ze aan bod komen.

*Het project Re-ESCAPE (Resubmission Experiment Smart Charging Algorithms and Protocols for EVs) is een samenwerking tussen Greenflux, Totalenergies, Dexter, EV Roaming Foundation en NKL. Het rapport is hier te downloaden.
Cookie-instellingen