DITM Hackaton - NKL

13-05-2024

Begin

29-05-2024 om 09:00

Einde

29-05-2024 om 12:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Helmond

We nodigen je graag uit voor een uitdagende hackathon waarbij we de dreigingen en kwetsbaarheden van de EnergyPod onder de loep nemen. De hackathon vindt plaats op 29 mei van 09:00 tot 12:00 op de Automotive Campus in Helmond, tijdens de DITM Day.

DITM staat voor Digitale Infrastructuur voor Toekomstbestendige Mobiliteit, zie ook hier voor meer informatie.

Een Energy Pod is de schakel tussen het elektriciteitsnet en een voertuigvloot. Een Energypod kan tussen de 5-20 voertuigen tegelijk laden, aangepast aan lokale congestie én de ritplanning van de gebruikers. Daarvoor heeft de Energy Pod een eigen bufferbatterij, en is hij digitaal verbonden met de bedrijfsinformatiesystemen, (lokale) energiebeurzen en natuurlijk de voertuigen zelf. De verwachting is dat deze systemen op een groot aantal publieke of gedeelde laadpunten zullen worden geïnstalleerd. Daarom willen we, met jouw hulp, veiligheid een integraal onderdeel van het ontwerp maken.

Tijdens de Hackathon maken we een grondig overzicht van de dreigingen en kwetsbaarheden rondom de Energy Pod, in aard en omvang. We hanteren twee perspectieven:

  1. Uitwaarts: Hoe kan een falende EnergyPod de omgeving bedreigen? Denk aan overbelasting van het net of beïnvloeding van (semi)autonome voertuigen
  2. Inwaarts: Welke kwetsbaarheden heeft de EnergyPod, waardoor de uitwaartse dreigingen reëel worden? Code exploits, fysieke intrusie, etc.

In een interactieve sessie met zo’n 30-50 experts verkennen we zo breed mogelijk de kwetsbaarheden en hun mogelijke gevolgen. De hackathon biedt een uitstekende gelegenheid om nieuwe inzichten te brengen én te halen, en samen te werken met experts binnen en buiten het DITM consortium.

We hopen je graag daar te ontvangen.

Meld je aan

Cookie-instellingen