Nederland krijgt internationaal testcentrum voor het laden van elektrische voertuigen

29-03-2021 901 keer bekeken

Nederland krijgt een nieuw internationaal testcentrum waar bedrijven hun elektrische auto’s, bussen, trucks en bijbehorende laadpalen kunnen testen. Nederland zet daarmee een volgende stap als koploper op gebied van duurzaam vervoer.

Goed voor het klimaat en de schone lucht, en ook voor onze portemonnee. Het internationale testlab komt in Arnhem en maakt onderdeel uit van het energiecluster Connectr. Het nieuwe testlab van ElaadNL is naar verwachting 1 september klaar voor gebruik.

Voertuigen van de toekomst opladen

Steeds meer voertuigen worden elektrisch: niet alleen personenauto’s, maar ook motoren, bestelbussen, grote bussen, vrachtwagens en in de toekomst ook zwaar bouwmaterieel, binnenvaartschepen en kleine vliegtuigen. Omdat deze elektrische voertuigen ook moeten kunnen laden is het van groot belang dat ze naast de gebruikelijke tests als vervoersmiddel (RDW) ook als stroomvragers getest worden. Dat is de reden voor ElaadNL, kennis- en innovatiecentrum van de gezamenlijke Nederlandse netbeheerders, om de stap te zetten naar een groot nieuw testlab in Arnhem.

Lees verder op Elaad.nl

 

Cookie-instellingen