Terugkijken: kennissessie over Smart Charging Requirements voor fabrikanten en laaddienstverleners

16-07-2021 3157 keer bekeken

NAL-kennissessie Smart Charging Requirements voor fabrikanten en laaddienstverleners In het kader van de Nationale Agenda Laadinfrastructuur zijn onlangs de Smart Charging Requirements vastgesteld. Je kan de kennissessie terugkijken op ons vimeo kanaal.

NAL-kennissessie Smart Charging Requirements voor fabrikanten en laaddienstverleners In het kader van de Nationale Agenda Laadinfrastructuur zijn onlangs de Smart Charging Requirements vastgesteld. Met slim laden, oftewel Smart Charging, kan het laden van elektrische auto's zo gestuurd worden dat we het aanbod van hernieuwbare energie, het bestaande stroomnet en schommelingen in elektriciteitsprijzen optimaal benutten. Zo maken we de snelle opmars van elektrische voertuigen op duurzame energie mede mogelijk. De requirements maken duidelijk aan welke eisen laadinfrastructuur moet voldoen om Smart Charging ready te zijn.

De NAL organiseerde twee kennissessies over waarom de requirements van belang zijn, hoe de requirements tot stand zijn gekomen en hoe ze kunnen worden toegepast. In deze tweede sessie op donderdag 15 juli (stond het gebruik door fabrikanten en laaddienstverleners centraal. Hoe zorgen zij ervoor dat hun laadinfrastructuur Smart Charging ready is en wat hebben zij daaraan?

Terugkijken op vimeo

Cookie-instellingen