Subsidie oplaadpuntenadvies voor VvE’s

06-10-2021 2541 keer bekeken

De Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) is uitgebreid met een oplaadpuntenadvies voor verenigingen met een eigen parkeergelegenheid. Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) kunnen nu met subsidie een adviesrapport laten opstellen voor het aanleggen van één of meer oplaadpunten.

Dit advies kan helpen om tot een afgewogen en positief besluit binnen een VvE te komen.

Aanvragen

De subsidie bedraagt 75% van de advieskosten met een maximum van € 1500. De subsidie kan vanaf 24 januari 2022 worden aangevraagd bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Toch kunnen VvE’s nu al starten met het aanvragen van een oplaadpuntenadvies, want de regeling geldt voor adviezen die zijn verstrekt na 5 oktober 2021.

Toekomstbestending laadnetwerk

Elektrisch vervoer wordt steeds populairder. Het is daarom belangrijk om een dekkend, betrouwbaar en toekomstbestendig laadnetwerk te realiseren. Ook voor Verenigingen van Eigenaren, want zo’n 1,2 miljoen woningen in Nederland zijn aangesloten bij een VvE.

Laadoplossingen

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) besloot om voor VvE’s een subsidie in het leven te roepen. Een oplaadpuntenadvies kan helpen bij de besluitvorming over laadoplossingen binnen VvE’s. In het adviesrapport worden onder meer de technische installatie, de (brand)veiligheid en de financiële afwikkeling in kaart gebracht. Ook is een inspectie van de parkeergelegenheid onderdeel van het advies.

Meer weten?

 

Cookie-instellingen