Oplaadpuntenadvies voor VvE’s

10-01-2022 2700 keer bekeken

Verenigingen van Eigenaars (VvE’s) met een eigen parkeergelegenheid kunnen met subsidie een adviesrapport laten opstellen voor het aanleggen van één of meer oplaadpunten. Dit advies kan helpen om tot een afgewogen en positief besluit over laadpunten binnen een VvE te komen.


Deskundig advies

De Vereniging Elektrische Rijders (VER) heeft een overzicht gemaakt van bedrijven die een deskundig laadpuntenadvies voor VvE’s kunnen opstellen. Deze bedrijven zijn door de VER beoordeeld op kennis van laadinfrastructuur, (brand)veiligheid en besluitvormingsprocessen binnen VvE’s. Dit overzicht staat op de website van de VER.
 

Aanvragen

De subsidie bedraagt 75% van de advieskosten met een maximum van € 1500. Het oplaadpuntenadvies valt onder de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) en kan vanaf 24 januari 2022 worden aangevraagd bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). VvE’s kunnen nu al starten met het aanvragen van een oplaadpuntenadvies, want de regeling geldt voor adviezen die zijn verstrekt na 5 oktober 2021.
 

Toekomstbestending laadnetwerk

Elektrisch vervoer wordt steeds populairder. Het is daarom belangrijk om een dekkend, betrouwbaar en toekomstbestendig laadnetwerk te realiseren. Ook voor Verenigingen van Eigenaren, want zo’n 1,2 miljoen woningen in Nederland zijn aangesloten bij een VvE.
 

Meer weten?

 

Cookie-instellingen