Nieuw proces netaansluiting realiseren op de bouwplaats

18-07-2022 2515 keer bekeken

Er is een nieuw proces ontworpen voor het realiseren van een netaansluiting op de bouwplaats. In dit nieuwe proces krijgt de opdrachtgever van de bouwwerkzaamheden een veel grotere rol.

Ook in de bouw wordt steeds meer gebruik gemaakt van elektrische bouwmachines. Om deze machines op te laden is het van belang dat bij de aanvang van de bouwwerkzaamheden een netaansluiting beschikbaar is. Om dit voor elkaar te krijgen is een ander proces nodig dan op dit moment gangbaar is. De NAL taakgroep ‘Laden op de bouwplaats’ heeft daarom TwynstraGudde opdracht gegeven om een nieuw proces te ontwerpen. Zij hebben dit vertaald in een procesplaat waarop het huidige proces van het realiseren van een netaansluiting te zien is en een mogelijk toekomstig proces ontworpen. Wat opvalt is dat de opdrachtgever van de bouwwerkzaamheden in het nieuwe proces een veel grotere rol krijgt dan in het huidige proces.

Testen in de praktijk

De NAL taakgroep wil het proces nu gaan testen in de praktijk. Dat wil zeggen dat projectontwikkelaars/opdrachtgevers in een vroeg stadium in gesprek gaan met netbeheerders om zo een vroegtijdige aansluiting te realiseren. Het is de bedoeling dat knelpunten die in het vernieuwde proces naar boven komen gezamenlijk worden opgepakt en opgelost. De NAL taakgroep kan daarbij ook een rol spelen.

Ga naar de procesplaat

 

Cookie-instellingen