Terugkijken: webinar ‘logistiek laden bij beperkte netcapaciteit’

07-10-2022 1431 keer bekeken

Het bereiken van de grenzen aan het elektriciteitsnetwerk is een serieus probleem voor de elektrificatie van de logistieke sector en daarmee voor de invoering van de zero emissie (ZE)-zones. Er zijn oplossingen.

Zo blijkt uit het onderzoeksrapport ‘Laden voor logistiek bij beperkte netcapaciteit’ van CE Delft, in opdracht van de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL). Deze zogenaamde mitigerende maatregelen kunnen bedrijven die geconfronteerd worden met netcongestie helpen om efficiënter energie te gebruiken, zelf energie te produceren of slim samen te werken met andere bedrijven in een gebied.

De mitigerende maatregelen zijn op 29 september 2022 toegelicht tijdens een webinar en bediscussieerd in een panel. Daarbij spraken de panelleden onder andere over:

  • praktijkoplossingen die passen bij de problematiek van logistieke bedrijven,
  • de gesprekken tussen ondernemers over collectieve laadpleinen,
  • de proposities over batterijsystemen die nu al aangeboden kunnen worden aan klanten, en
  • welke rol netbeheerders hebben bij het onderzoeken van de maatschappelijk waarde van non-firm ATO capaciteit.

Onderzoeker Lucas van Capellen van CE Delft gaf een toelichting op alle mogelijke mitigerende maatregelen. Bekijk hier deze toelichting.

Tijdens het webinar stelden de deelnemers verschillende interessante vragen. Deze vragen met antwoorden kun je hier terugvinden.

Het gehele webinar kun je hier terugkijken.

Cookie-instellingen