Webinar over de bevordering van EV-laden bij woningcorporaties

10-05-2023 507 keer bekeken

Het Ministerie I&W organiseert een webinar, speciaal gericht op woningbouwcorporaties en aanverwante organisaties om hen te informeren over de meest recente ontwikkelingen en praktijkvoorbeelden op het gebied van het laden van elektrische voertuigen.

In Nederland zijn woningcorporaties verantwoordelijk voor ongeveer 30% van de woningen. Met de groeiende populariteit van elektrische voertuigen (EV's) is het belangrijker dan ooit dat deze organisaties inspelen op de behoeften van bewoners op het gebied van EV-laden. Daarom organiseert het Ministerie I&W een webinar, speciaal gericht op woningcorporaties en aanverwante organisaties om hen te informeren over de meest recente ontwikkelingen en praktijkvoorbeelden op het gebied van het laden van elektrische voertuigen.

Het webinar is bedoeld om woningcorporaties te inspireren en te laten zien hoe de koplopers onder hen al bezig zijn met het bevorderen van het laden van EV's. Er wordt inzicht gegeven in de beste praktijkvoorbeelden en en de succesverhalen van deze pionierende corporaties. Zo kunnen anderen leren van hun ervaringen en deze voorbeelden volgen. Daarnaast zal het webinar ook aandacht besteden aan de rol van de woningcorporaties, marktpartijen, gemeenten en rijksoverheid in het bevorderen van het laden van elektrische voertuigen bij woningcorporaties. Wij zullen daarbij ook stilstaan bij de mogelijkheden om woningcorporaties hierbij te ondersteunen. De realisatie en beschikbaarheid van laadinfra is belangrijk voor huurders om de overstap naar elektrisch rijden te vergemakkelijken.

Het is cruciaal dat woningcorporaties zich proactief opstellen en investeren in de ontwikkeling van laadinfrastructuur, zodat bewoners van hun woningen probleemloos kunnen overstappen op elektrische voertuigen. Dit webinar biedt gelegenheid om kennis op te doen, te leren van anderen en actie te ondernemen om het laden van EV's in Nederlandse woningcorporaties te bevorderen.

Webinar terugkijken

Cookie-instellingen