Bereken de kosten voor een laadplein op eigen terrein

09-07-2023 834 keer bekeken

Steeds meer bedrijven stappen over op elektrisch voertuigen. Deze voertuigen moeten efficiënt kunnen laden. Een laadplein op je eigen bedrijventerrein is makkelijk en efficiënt, maar brengt ook kosten met zich mee.

Wil je weten wat de komende 10 jaar ongeveer de kosten zijn om een laadplein voor je elektrische voertuigen te realiseren én te onderhouden? Vul dan onze vernieuwde TCO (Total Cost of Ownership) - tool Laadplein Kostenmodel in.

Hoe werkt het?

Om de berekening te kunnen maken, moet je eerst je vloot samenstellen. Dit doe je door het (beoogde) aantal elektrische voertuigen en hun inzet in te vullen. Op basis hiervan berekent de tool de totale energievraag van je wagenpark, de maximale extra belasting op het net (vermogenspiek) en het totaal aantal benodigde laadpunten. Deze gegevens worden vervolgens gebruikt om de kosten voor het laadplein te bepalen. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen investeringskosten en operationele kosten. Ook nemen we de kosten van een eventueel noodzakelijke verzwaring van de bedrijfsaansluiting op het publieke net mee. Ondanks toepassingen van slim laden lijkt het er op dat deze stap al snel gemaakt moet worden.

De tool geeft je snel en eenvoudig een indicatie van de kosten die je de komende tien jaar kwijt bent. Aangezien (energie)prijzen flexibel zijn wordt de tool meerdere keren per jaar geüpdatet.

Meer weten?

Wil je aan de slag met de vernieuwde TCO-tool, kijk dan snel op Laadplein Kostenmodel.

Cookie-instellingen