Nieuwe subsidie voor basislaadinfrastructuur bij VvE’s

17-11-2023 1173 keer bekeken

Vanaf 1 januari 2024 kunnen Verenigingen van Eigenaars (VvE’s) subsidie krijgen voor een deel van de kosten voor de aanleg van basislaadinfrastructuur op hun terrein. Een VvE legt deze basislaadinfrastructuur aan, zodat de bewoners oplaadpunten kunnen plaatsen.

Basislaadinfrastructuur

Een VvE kan € 100 subsidie per parkeerplaats krijgen. Hierbij wordt gekeken naar de parkeerplaatsen waar de basislaadinfrastructuur echt voor wordt aangelegd. VvE’s vragen de subsidie vooraf aan, waarna de laadinfrastructuur binnen 1 jaar na goedkeuring van de aanvraag aangelegd moet worden. Voor de plaatsing van de oplaadpunten is geen subsidie beschikbaar.

Oplaadpuntenadvies

VvE’s kunnen vóór de aanleg van laadinfrastructuur een oplaadpuntenadvies laten opstellen door een deskundig adviseur. Hiervoor is ook subsidie beschikbaar. De subsidie bedraagt 75% van de advieskosten met een maximum van € 1500.

Beide subsidies helpen om oplaadpunten voor elektrische auto’s bij VvE’s te realiseren. De subsidies vallen binnen de Subsidieregeling voor verenigingen van eigenaars (SVVE) en kunnen aangevraagd worden bij de Rijkdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Meer informatie

 

Cookie-instellingen