NAL organiseert informatiesessie over slim laden

29-02-2024 722 keer bekeken

Het stroomnet staat onder druk en het laden van EV’s is steeds actueler. Vanuit de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL) werken we hard om slim laden gemeengoed te laten worden. Daarom organiseren we op 28 maart een sessie over het nationaal opschalingsprogramma ‘Slim laden voor iedereen'.

Slim laden is een ‘must have’ om te zorgen voor een stabiel en betaalbaar elektriciteitsnetwerk en een zorgeloze overstap naar elektrisch vervoer. Slim laden maakt vraagsturing en tijdelijke opslag via miljoenen elektrische voertuigen mogelijk. Het maakt het energiesysteem flexibeler en is daarmee onmisbaar voor de transities in mobiliteit en energie in Nederland. Daarom nodigen we u van harte uit om bijgepraat te worden en uw gedachten te delen.

Op donderdag 28 maart vindt bij Last Mile Solutions te Rotterdam van 15:00 tot 18:00 de informatiesessie plaats over het nationaal opschalingsprogramma voor Slim laden: ‘Slim laden voor iedereen’. CEO Eric van Voorden van Last Mile Solutions is voorzitter van DOET en deze vereniging draagt als een van de kernteamleden in verschillende werkgroepen bij aan de totstandkoming van het opschalingsprogramma.

Het doel van deze sessie is u te informeren over de recente ontwikkelingen van het nationale opschalingsprogramma en de vooruitgang die we gezamenlijk geboekt hebben. Ook willen we ons door Nico Brinkel verder laten inspireren met de laatste inzichten rondom slim laden. Daarnaast is er ook ruime gelegenheid tot het stellen van vragen.

Programma

  • 15:00   Inloop
  • 15:30   Opening door Eric van Voorden (CEO Last Mile Solutions) en Olof van der Gaag (Voorzitter NAL Kernteam Slim Laden voor Iedereen)
  • 15:40   De impact van Slim Laden op het Energiesysteem door Nico Brinkel, Onderzoeker aan de Universiteit van Utrecht
  • 16:10   Stand van zaken opschalingsprogramma door kernteam SLvI waaronder de thema’s
  • handreiking Condities Netbewust laden en implementatie, ontwikkeling keurmerk en technische werkgroep, monitoring en voorlichting
  • 16:55   Vragen en Antwoord
  • 17:30   Afronding & borrel

Aanmelden

We zien er naar uit u persoonlijk te mogen ontmoeten en vragen u vóór 14 maart uw aanwezigheid te bevestigen via het e-mailadres NAL-secretariaat@rvo.nl.

Cookie-instellingen