Slim laadplein Middelburg onderdeel van mobiliteitshub

26-03-2021 840 keer bekeken

Ook Middelburg heeft inmiddels de beschikking over een gloednieuw slim laadplein. Er zijn twaalf laadpunten ingericht waar elektrische voertuigen kunnen opladen én opgeslagen energie kunnen terugleveren aan het elektriciteitsnet.

Aan de rand van de stad wordt een mobiliteitshub ontwikkeld. Hier bevinden zich ruim 200 autoparkeerplaatsen in combinatie met de zogenoemde cycle hub, waar gebruikgemaakt kan worden van fietsen.

Om de groeiende groep EV-rijders te bedienen is nu dus ook een slim laadplein toegevoegd aan de mobiliteitshub. Voordeel van deze locatie is dat er in de toekomst, vanwege de aanwezige ruimte, eenvoudig kan worden opgeschaald in het geval de vraag naar elektrische laadpunten verder toeneemt.

Het laadplein aan de Oude Veerseweg in Middelburg is onderdeel van de Proeftuin Slimme Laadpleinen. Op deze locatie wordt onder meer getest met de V2G-techniek, het terugleveren van de auto aan het net. Verder is er differentiatie in laadsnelheden en tarieven aangebracht; wie wil snelladen betaalt een hoger tarief dan iemand die meer tijd heeft.

Bekijk een film op Youtube.

Cookie-instellingen