Utrecht wint Fully Charged CITIES award 2021

10-12-2021 982 keer bekeken

Utrecht heeft de Fully Charged CITIES award 2021 gewonnen omdat de stad -'uitblinkt in de inzet op het gebied van groene energie en slimme mobiliteit'. De Fully Charged CITIES award wordt uitgereikt door het gerenommeerde Fully Charged platform.

Het platform Fully Charged is ’s werelds nummer 1 kanaal voor groene energie en elektrische voertuigen met een publiek van meer dan 2,2 miljoen mensen wereldwijd. De jury bestond uit journalisten, wetenschappers en experts op het gebied van schone energie en duurzaamheid. Zij waren onder de indruk van de Utrechtse fietsaanpak, de uitfasering van het gasnetwerk in Utrecht en de sterke visie van de stad op technologische en klimaatdoelen. Hun conclusie is dat Utrecht ‘uitblinkt in de inzet op het gebied van schone energie en slimme mobiliteit’. Daarom erkennen zij Utrecht als de hotspot voor gezond stedelijk leven in Europa.

Fully Charged  heeft drie afleveringen in het teken van Utrecht gemaakt. De eerste aflevering is op 2 december gelanceerd en omvat de prijsuitreiking en een ‘deep dive’ in Utrecht als fietsstad. Later deze maand verschijnen de twee andere afleveringen over de bidirectionele autolaadsystemen en initiatieven voor autodelen in nieuwe woningbouwprojecten.

Cookie-instellingen