Laadpalen helpen overbelasting elektriciteitsnet voorkomen

28-06-2022 1857 keer bekeken

MRA-Elektrisch, TotalEnergies Marketing Nederland en netbeheerder Liander gaan in Haarlem 120 publieke laadpunten op een nieuwe, innovatieve manier gebruiken. Hiervoor hebben de 3 organisaties een overeenkomst getekend.

Samen onderzoeken zij hoe laadpunten kunnen bijdragen aan het voorkomen van overbelasting van het elektriciteitsnet. De potentie is groot. Voor de 10.000 laadpunten die TotalEnergies nu al exploiteert, gaat het om een vermogen van 10 MW. Dat staat gelijk aan het benodigde vermogen voor bijna 10.000 huishoudens. 

Van de 120 laadpunten die MRA-Elektrisch beschikbaar stelt, kan laadpaalbeheerder TotalEnergies het laadvermogen op verzoek van netbeheerder Liander variëren. Is de vraag naar stroom op het elektriciteitsnet groot, dan kan het vermogen van de 120 laadpunten tegelijk worden verlaagd. De e-auto’s laden dan iets minder snel. Zo helpen de e-auto’s piekbelasting op het elektriciteitsnet voorkomen. Het is voor het eerst dat een groep laadpunten op deze manier wordt gebruikt.

Lees verder op de website MRA-e.nl

 

Cookie-instellingen