Samen een publiek snellaadnetwerk uitrollen. Doet u mee?

12-12-2022 1306 keer bekeken

Net als bij de aanleg van ‘gewone’ publieke laadpunten is het zaak dat gemeenten op de uitrol van het publieke snellaadnetwerk de regie houden. MRA-Elektrisch bereidt daarom een gezamenlijke aanbesteding voor.

Veel gemeenten merken het: de vraag naar publieke snelladers groeit. Dat komt onder meer omdat (logistieke) ondernemers elektrische bestelbussen inzetten. Voor een beter klimaat én gezonde lucht. De ontwikkeling komt in een stroomversnelling door de zero emissie zones die steden invoeren. Vanaf 2025 al. Alleen uitstootvrije bestel- en vrachtauto’s zijn dan nog welkom. Net als bij de aanleg van ‘gewone’ publieke laadpunten – waarvoor we als overheden al een goede gezamenlijke aanpak hebben – is het zaak dat gemeenten op de uitrol van het publieke snellaadnetwerk de regie houden. MRA-Elektrisch bereidt daarom een gezamenlijke aanbesteding voor.

Spilfunctie voor gemeenten
Gemeenten hebben een spilfunctie om ervoor te zorgen dat het benodigde snellaadnetwerk er komt: op tijd, betrouwbaar én toekomstbestendig. Net als we voor de uitrol van reguliere laadpunten al doen, zetten we daar als overheden vanuit MRA-E op in. Door gemeenten te ondersteunen bij het opstellen van een laadkaart, met concrete plannen voor snelladers op bedrijventerreinen en nu dus ook met een gezamenlijke aanbesteding voor publieke snellaadpunten in regio Noordwest in 2023. Zijn er in uw gemeente bedrijventerreinen waar u snelladers wilt realiseren of wilt u meedoen met de aanbesteding? Neem dan contact met ons op!

Lees verder op mra-e.nl

Cookie-instellingen