2100 nieuwe openbare laadpalen in Drenthe en Groningen

17-07-2023 1044 keer bekeken

Elektrische autobezitters zonder eigen oprit kunnen straks eenvoudig een nabijgelegen laadpaal aanvragen via de website www.laadpaalnodig.nl.

Het bedrijf Equans heeft de aanbesteding voor de realisatie van 2100 openbare laadpalen voor de komende 3 jaar voor elektrische auto's in de provincies Groningen en Drenthe gewonnen.

De laadpalen zijn voorzien van slimme laadtechnieken en leveren 100% Nederlandse groene stroom, afkomstig van het zonnepark de Vloeivelden in Drenthe. Gedeputeerden Nelleke Vedelaar (Drenthe) en Melissa van Hoorn (Groningen) zijn blij met de nieuwe aanbesteding: “De nieuwe samenwerking met Equans biedt meer ruimte voor data-gestuurd en proactief plaatsen van laadpalen in Drenthe en Groningen. Het streven is om de doorlooptijd van aanvraag tot plaatsing van de laadpaal flink te verkorten.” Ralph van Moorsel, Directeur E-Mobility van Equans: “Met de gunning van deze aanbesteding zetten we een belangrijke stap in de uitbreiding van ons laadnetwerk in Nederland. We zijn trots dat we onze kennis en ervaring op het gebied van publieke laadinfra en slimme laadoplossingen ook in Drenthe en Groningen mogen toepassen. In samenwerking met de provincies, gemeenten en netbeheerder streven we naar de optimale beschikbaarheid van laadpunten en de best mogelijke dienstverlening voor de e-rijder.”

Lees verder op provincie.drenthe.nl

Meer op laadpaalnodig.nl

Cookie-instellingen