NAL mini-symposium Cybersecurity en Laadinfrastructuur

01-08-2022

Op 20 september organiseert de NAL taakgroep Cybersecurity vanaf 14.00 uur een mini-symposium over cybersecurity en laadinfrastructuur.

De bijeenkomst vindt plaats in Arnhem, en het plenaire deel is ook online te volgen. Een aantal sprekers lichten het onderwerp cybersecurity toe en geven tips.

Wat kunnen we doen om risico op het hacken van laadpalen zoveel mogelijk te beperken? En wat kan er misgaan als we geen maatregelen nemen? Waar moet u op letten als u laadpunten gaat inkopen? Deze en andere vragen staan centraal op het mini-symposium Cybersecurity en Laadinfrastructuur dat de NAL taakgroep cybersecurity organiseert op 20 september 2022 om 14.00 uur op locatie Elaad Testlab in Arnhem. Het plenaire deel van het programma is ook online te volgen.

Programma

Het symposium wordt voorgezeten door Harm van den Brink (voorzitter taakgroep cybersecurity NAL) en bestaat uit presentaties van: 

  • Hans Reterink (Berenschot): resultaten onderzoek ‘Impact van cybersecurity risico’s op de nationale laadinfrastructuur’
  • Sophie Keizer (ministerie EZK): update (aanstaande) regelgeving cybersecurity
  • Maarten Hoeve (European Network for Cyber Security): : toelichting Cybersecurity Requirements voor laadinfrastructuur
  • Carlos Montes Portela (ElaadNL): toelichting op normen ISO 27001 en IEC 62 443

Voor wie het symposium bijwoont in Arnhem is er daarna een verdiepend tweede deel van de sessie waarin u vragen kunt stellen aan de deskundigen. Bovendien is er aansluitend een rondleiding door het Elaad Testlab dat onlangs door de Koning is geopend.

Voor wie?

De focus tijdens het mini-symposium ligt op de private en semi-publieke laadinfrastructuur. Het is daarmee vooral interessant voor opdrachtgevers voor het plaatsen van private laadpunten (of hun koepelorganisaties): gebouweigenaren, (veiligheidsadviseurs voor) VvE’s, exploitanten van parkeergarages, leasemaatschappijen, fabrikanten en installateurs van private laadpunten.

Meedoen?

Aanmelden voor zowel de fysieke deelname als online kan via een bericht aan info@elaad.nl.

Cookie-instellingen